Ontdek de meesterlijke muzikant in jezelf

Leer intuïtief PIANOSPELEN

GENIET van de prachtige klanken van de piano

en breng meer MUZIEK in je leven

“Ik wil nog zo graag leren pianospelen, maar ik heb ‘t gevoel dat ik de boot gemist heb.”

“Ik vind de piano zo’n prachtig instrument, maar ik ben bang dat ik niet goed genoeg ben.”

“Ik kan al wel aardig pianospelen, maar het is zo lastig om me echt ontspannen te voelen tijdens het spelen.”

“Ik wil meer tijd met mijn piano doorbrengen en echt iets nieuws leren!”

Wil jij (weer) genieten van pianospelen? Met muziek jouw eigen wereld en die van de mensen om je heen een beetje mooier maken? Droom je van moeiteloos pianospelen en heb je zin om (eindelijk weer) aan de slag te gaan met de piano? Wil je (veel!) meer plezier en liefde voor het pianospelen voelen?

Dan is Keys to Magic voor jou!

Wat maakt Keys to Magic bijzonder?

Keys to Magic onderscheidt zich van andere online pianocursussen door de focus op jou als pianist. Wanneer jij je echt goed voelt als je achter de piano zit en de muziek door je heen laat stromen, zul je verrast worden door de prachtige muziek die je speelt.

Met de lessen die we hebben samengesteld voor Keys to Magic kan ook jij gaan ervaren hoe het is om echt vanuit flow te spelen.

Als je kiest voor Keys to Magic zul je:

 • Meer ontspanning en helderheid ervaren in je leven
 • Je creativiteit in een stroomversnelling brengen
 • Meer verbinding voelen met jezelf en de mensen om je heen door muziek
 • De helende werking van muziek ervaren
 • Meer ruimte nemen om jezelf te uiten en expressief te zijn
 • Heerlijk gaan pianospelen
 • Nieuwe klanken ontdekken
 • Nooit met tegenzin hoeven oefenen
 • De muzikale meester in jezelf ontdekken
 • Meer genieten!

De modules van Keys To Magic

m

Magisch pianospelen

 • Ervaar binnen no-time vreugde achter je piano
 • Leer je verbeeldingskracht te gebruiken om wonderlijke muziek te maken
 • Til je muzikale creativiteit naar het volgende level

a

Aan de slag

 • Leer hoe je met meer focus kunt oefenen
 • Ontdek hoe je met muziek meer ontspanning in je leven brengt
 • Kom erachter hoe je elke keer met plezier de piano op zal zoeken

g

Gouden grepen

 • Leer intuïtief pianospelen binnen verschillende toonsoorten
 • Ontvang mooie tips & tricks om je improvisaties mooier te maken
 • Leer prachtige combinaties van klanken kennen

i

In harmonie met je piano

 • Maak van je piano een plek waar je altijd heerlijk tot rust kan komen
 • Laat je niet meer tegenhouden door zelfkritiek
 • Leer om te gaan met perfectionisme

c

Creativiteit & compositie

 • Maak je eigen prachtige muziek
 • Coaching bij alle stappen van het creatieproces
 • Bouw je eigen muzikale repertoire op
 • Ontwikkel jezelf als muzikaal kunstenaar

Het unieke van dit programma is, naast de inhoud, de vorm: je leert online in je eigen tempo. Je ontmoet andere gelijkgestemden in de online community, doet mee op je eigen niveau en je houdt twee jaar toegang tot de inhoud. Zo kun je de lessen zo vaak herhalen als nodig is of je kunt zo snel door als je maar wilt.

Wat krijg je?

 • Twee jaar lang toegang tot alle video’s en lesmaterialen
 • Begeleide meditaties om achter je piano te doen
 • Een werkboek met muzikale oefeningen waarin je alle informatie op je eigen tempo kunt doorlezen
 • Heel veel voorbeelden, inspiratie en motivatietips
 • Toegang tot online groepslessen / coachcalls voor 2 jaar
 • Bonussen en verrassingen

Wat kost het?

De investering voor dit online pianoles programma bedraagt tijdelijk 528 euro inclusief btw in plaats van 880 euro. Je kunt ook in zes maandelijkse termijnen van 88 euro betalen. En let op: als je meedoet met Keys to Magic behoud je twee jaar toegang. Dit betekent dat je de lessen zo vaak kunt doen als je fijn vindt. Alle toevoegingen, nieuwe lessen, filmpjes, meditaties, muziek etc. zijn dan ook voor jou beschikbaar.

100% tevredenheidsgarantie. Als het programma je om wat voor reden dan ook niet bevalt, kun je binnen 14 dagen na de start van het programma stoppen en krijg je je gehele investering terug. We durven dit aan te bieden omdat we weten dat dit programma (met de juiste intentie en commitment) enorm waardevol zal zijn voor jouw muzikale ontwikkeling.

Keys To Magic

Je kunt je nu inschrijven voor Keys to Magic!

Ontdek de meesterlijke muzikant in jezelf

Je investering bedraagt tijdelijk 528 euro (incl. btw) i.p.v. 880 euro.

Ja, ik doe mee en betaal in één keer!

Of kies voor betaling in 6 maandelijkse termijnen van 88 euro (incl. btw)

Ja, ik doe mee en betaal in termijnen!

Over Sabine

Pianospelen en zelf muziek maken vind ik een van de allermooiste dingen die er maar zijn. Helaas ben ik lange tijd de liefde voor de piano een beetje kwijt geraakt. Nadat ik mijn opleiding klassiek piano op het ArtEZ conservatorium had afgerond lag er een grote druk op het spelen, het moest perfect. Steeds vaker voelde ik me ontzettend verdrietig dat ik niet meer lekker kon pianospelen.

Per toeval ontdekte ik een geheel nieuwe manier van pianospelen vol met nieuwsgierigheid, plezier, ontdekken en genieten. Door mijn burn-out werd ik gedwongen het een en ander onder de loep te nemen en tijdens deze zoektocht leerde ik me steeds meer te openen en nieuwe mogelijkheden te zien. Toen ik na een dag op een seminar thuiskwam was er een knop omgegaan en ontdekte ik ineens hoe ik grenzeloos kon pianospelen, een geweldige ervaring!

Sindsdien houd ik me bezig met intuïtief pianospelen en hoe ik keer op keer vanuit flow prachtige muziek mag maken en deze tools geef ik met heel veel liefde door aan mijn leerlingen!

Over Folkert

Al op vroege leeftijd wekte het elektronisch orgel mijn interesse. Mijn buurman had er een, dus ik was heel vaak achter zijn orgel te vinden en later gingen we samen naar orgelles. Voor honderd euro en een kratje bier kochten mijn ouders een orgel van een andere buurman, zodat ik ook thuis kon spelen. Wat een feest!

Vanaf mijn zestiende dook ik na het uitgaan vaak midden in de nacht achter mijn orgel, om de liedjes die ik in het café had gehoord te leren spelen en zo ontwikkelde ik mijn muzikale gehoor. Al gauw ging ik ook in bandjes spelen. Vanaf mijn twintigste werkte ik als web developer bij computerbedrijven, maar die carrière ruilde ik in voor een studie jazz & pop piano aan het ArtEZ conservatorium.

Daar leerde ik echt piano spelen en improviseren. Ik leerde ontzettend veel, maar het ging niet altijd soepel, want ik zat mezelf soms behoorlijk in de weg bij het spelen. Zelden vond ik het goed genoeg wat ik speelde en mezelf vergelijken met studiegenoten hielp daar ook niet bij.

Pas na het conservatorium ontdekte ik de kracht van meditatief pianospelen. Ik las het boek ‘Effortless Mastery’ van Kenny Werner en al na het lezen van de eerste paar pagina’s viel het kwartje: wat is het heerlijk om gedachteloos en zonder oordeel te genieten van de muziek die je voortbrengt achter de piano!

Via Keys to Magic mag ik mijn kennis over intuïtief pianospelen doorgeven en daar ben ik erg dankbaar voor.

Zij gingen je voor:

Joy

Toen ik de proeflessen had gevolgd wist ik, dit is wat ik al heel lang zoek. Begeleiding om te improviseren met veel spel inspiratie, hele bruikbare aanwijzingen en een muzikale onderbouwing die uitnodigt om te spelen zonder stress, frustratie en beoordeling. Ik speel nu met plezier en verwondering. Geen prestatie maar een ontdekkingstocht. Oordelen kunnen loslaten en experimenteren. Nieuwe invalshoeken om het spelen te ondersteunen.

Leuk vind ik de variatie in thema’s. Juist het aanleren van een andere aanpak waar ik zelf niet opgekomen was, zoals meditatie vooraf en tijdens het spelen, verklanken van gevoelens, steeds “thuiskomen” bij een begin akkoord, spelen met je ogen dicht: dit geeft zulke verassende klanken. Daardoor is het spelen ongedwongen geworden. Die invalshoeken die houvast geven zijn zo waardevol. En je eigen tempo en volgorde kunnen bepalen is echt een pluspunt van jullie lessen. Leuke filmpjes, duidelijk en niet te lang of te veel in een les. Goede tip om jezelf schrijvend te volgen in je spelproces, zo doe ik ook weer nieuwe ontdekkingen.

Yvonne

Ik speel nu vrijwel iedere dag gemiddeld een kwartier- half uur. Ik heb er plezier in en vind het programma heel gevarieerd. Jullie video’s zijn heel duidelijk en inspirerend. Ik ben op een heel andere manier gaan spelen dan vroeger (20 jaar geleden!). Ik ben nu los gekomen van het instuderen van muzieknoten, wat altijd vrij moeizaam en statisch ging. Ik vond het toen niet zo stimulerend om veel te oefenen, omdat het eigenlijk niet zo goed lukte.

Inmiddels ben ik tot mijn eigen verrassing losser gaan spelen. Opeens merkte ik dat ik aan het improviseren was. Vroeger kwam ik niet eens op dat idee. Ik luister nu beter naar de klanken. Ik merk dat ik me soms zelfs tot mijn eigen verrassing kan “verliezen” in het pianospelen en met het pedaal erbij helemaal los ga. Soms krijg ik zelfs het gevoel dat ik speel alsof ik een musicus ben. Ik weet wel dat ik een beginnende leerling ben, maar vind het grappig dat ik dan toch al zo’n gevoel erbij kan krijgen door los en vol power over die toetsen te bewegen. Daar krijg ik het dan behoorlijk warm van en zelfs tintelen mijn handen en benen wel eens. Nou, dat had ik vroeger echt nog nooit van pianospelen gekregen!

In de groepsles heb ik meer theorie en suggesties gekregen hoe ik meer melodieën kan uitproberen op de piano. Heel fijn deze groepsles! Jullie enthousiasme kwam heel inspirerend over. Ik heb ervaren wat de betekenis is van thuiskomen op de piano. Na op verkenning te zijn gegaan op de piano kom ik geleidelijk aan weer terug bij het beginakkord, zodat er een begin en einde zit aan mijn eigen improvisatie. Op deze manier was ik vroeger niet bezig met pianospelen! De theorie kunnen jullie goed en duidelijk overbrengen.

Mariëlle

Ik heb al zo’n 15 jaar geen piano gespeeld, terwijl ik vroeger vele jaren les heb gehad. Steeds wilde ik weer beginnen, maar het kwam er niet van. Toevallig zag ik jullie aankondiging op Facebook en ik was gewoon benieuwd hoe het zou zijn om op een andere manier met piano spelen bezig te zijn, want improviseren is iets wat ik nooit gedacht had te kunnen. Het heeft me nu al veel opgeleverd: opeens speel ik bijna elke dag en ik ben verbaasd dat ik inderdaad gewoon aan het improviseren ben. In de praktijk bekijk ik een van jullie video’s, ga wat improviseren en daarna pak ik bladmuziek. Het is dus enerzijds een ontdekkingstocht voor mij en anderzijds een manier om gewoon weer bestaande muziekstukken te spelen en daar opnieuw van te genieten.

Jullie cursus is voor mij een grote stimulans. Het leukste vind ik de pianoflows en de hulpmiddelen om bijv met accoorden te improviseren, want dat is een manier van spelen die ik niet ken en die tot nu toe voor mij het meest verrassend zijn. Vooral ook dat je met een beperkt aantal noten leuke melodieën kan maken. Regelmatig een groepsles vind ik ook wat toevoegen, omdat dat stimuleert. Kortom, ik ben blij dat ik met jullie cursus begonnen ben.

Veelgestelde vragen

Ik heb al pianolessen gevolgd en kan al aardig spelen. Is Keys to Magic ook voor mij geschikt?
Het is goed mogelijk dat je dan een aantal dingen vindt in het programma die je bekend voor zullen komen. Een groot deel van het lesmateriaal dat voor je klaar staat in Keys to Magic zal je echter niet in reguliere pianolessen tegenkomen. Het is een combinatie van meer traditionele pianotechniek, muzikale tips & tricks en nieuwe, intuïtieve manieren van pianospelen. Hoe meer vaardigheden je al hebt achter de piano, hoe makkelijker je uiteindelijk zult leren improviseren en je eigen muziek leert spelen.

Ik heb niet zoveel tijd om te oefenen, heeft het dan zin om me aan te melden?
Geen probleem, je kunt geheel op eigen tempo dit programma doorlopen. Misschien zul je zelfs merken dat je na een tijdje meer rust ervaart in je leven, juist omdat je de tijd neemt om tot rust te komen achter de piano. Je kunt zoveel tijd besteden aan Keys to Magic als je zelf wilt. Wel is het natuurlijk zo dat hoe meer tijd je doorbrengt met je piano, hoe leuker het zal worden.

Moet je perse noten kunnen lezen voordat je je aanmeldt voor Keys to Magic?
Nee, dat hoeft niet. We gaan op een hele intuïtieve manier aan de slag zonder gebruik te maken van het notenschrift. Als je wel al noten kunt lezen is dat mooi meegenomen en hoe meer je al weet hoe sneller je sommige oefeningen onder de knie zult hebben, maar het is zeker geen vereiste.

Ik ben een beginner, kan ik dan ook instappen in Keys to Magic?
Ja, dat kan zeker. De module Cursus pianospelen is speciaal ontworpen om je op weg te helpen als de piano nog nieuw voor je is. Je kunt de video’s zo vaak herhalen als je maar wilt en stap voor stap je muzikale kennis en vaardigheden uitbreiden.

Is een online programma voldoende om goed te leren pianospelen?
Piano spelen leer je niet door alleen te lezen en de lessen te bekijken. Oefenen en uitproberen zijn heel belangrijk. Daarom krijg je in Keys to Magic allerlei verschillende soorten oefeningen en opdrachten die je kunt uitproberen. Je kunt helemaal zelf beslissen welke oefeningen er voor jou geschikt zijn en omdat je twee jaar toegang houdt tot het lesmateriaal kun je de oefeningen helemaal op je eigen tempo indelen.

Ontdek de meesterlijke muzikant in jezelf

Je investering bedraagt tijdelijk 528 euro (incl. btw) i.p.v. 880 euro.

Ja, ik doe mee en betaal in één keer!

Of kies voor betaling in 6 maandelijkse termijnen van 88 euro (incl. btw)

Ja, ik doe mee en betaal in termijnen!

Stuur een bericht naar Sabine & Folkert